lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pohjois-Suomen Palveluista bisnestä -päivä Oulusa 24.1.2013

Suomeen mahtuu melkein vain yksi ajatus kerrallaan. Tänä vuonna se näyttäisi olevan palveluinnovaatio.
Tässä Oulun tilaisuudessa osallistujalista vilisi TEKESin, VTT:n, kaupungin ja erilaisten oppilaitosten virkamiehiä, mutta yrittäjiä ei ollut kovin monta mukana. Aamupäivällä kuultiin huippuasiantuntijoiden keskustelu palveluratkaisujen luomisesta liiketoiminnassa ja iltapäivällä kierreltiin työpajoissa. Oulusa tuntuikin olevan jo monenlaista palveluhanketta meneillään. Eivät ole jääneet murehtimaan ajan ja toimintaympäristön muutosta.
Minua kiinnostivat erityisesti ajatukset OULU 2.0 -palveluajattelusta, palveluliiketoiminnan tulevaisuuden näkymistä sekä menetelmät ja työkalut uusien palvelujen kehittämisessä.
Yhden asiantuntijan, OP-Pohjolan Tuomas Jomppasen omassa esittelyssään mainitsemalle poromiesammatille yleisö hörähti, mutta insinööriydelle ei... Maaseudun yrittäjä ei taida olla vieläkään tasa-arvoinen muiden kanssa? Pohjanmaan naisten puheistakin tuli mielikuva, että heillä on vielä matkaa tasa-arvoiseen asemaan yhteisöissään. Muutaman naisosallistujan mielestä miesten sanoille annetaan edelleen suurempi paino.
– Niin, Oulusta löytyy myös hyvää intialaista ruokaa. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti